Rideterapi

Vi skal kunne se på hesten og rytteren som en helhed og defor have fokus på behandling og træning af hele ekvipagen, ellers kan det få betydning for hele hestens holdbarhed.

Kursus med Claus Toftgaard

Claus Toftgaard var i november 2012 på Egtved Rideklub for at afholde kursus. Vi var 6 ekvipager og hele dagen gik med undervisning og behandling af vores heste. Claus Toftgaard er uddannet både exam. træner og human- og hestefysioterapeut, og de uddannelser i kombination med hinanden giver ham en faglig ballast til netop behandle og træne den hele ekvipage. Video fra kursus er nederst på siden Mine balance og rideproblemer Jeg har selv som dressur ryttere ofte været usikker og fustreret over mine ubalancer og den skævhed jeg følte oppe i sadlen.  I den ”almindelige” undervisning ved forskellige ridelære/underviser har jeg gentagende gange sagt hvad jeg føler – at jeg sidder skævt og dette påvirker min hest negativt, men fik ikke den nødvendige og forstående hjælp. Dette nye og spændende samarbejde med Claus Toftgaard kan give mig endnu større viden omkring ridning i balance og forståelse for de heste jeg behandler. Hele ekvipagen skal hjælpes og alternativ behandling kan ikke alene give rytteren succe i ridningen. Under balance testen fandt Claus Toftgaard frem til følgende – jeg har tendens til at falde sammen i min venstre side og stille min vægt over til højre, trækker op i mit venstre knæ og mister venstre sædeben fra sadlen. Derved belaster jeg min hest mest på højre volte og han har ikke det samme afskub fra sit højre baben.

 

Samarbejde giver succe Dette samarbejde mellem underviser, hestemassør, dyrlæger/ kiropraktor og human- og hestefysioterapeut Claus Toftgaard kan komme hest og rytter tilgode. Det giver en sundere og gladere ridehest, og vil få rytteren mere i balance med sin hest.

 

Hele ekvipagen skal hjælpes og alternativ behandling kan ikke alene give rytteren succe i ridningen.

 

Comments are closed.