hestemassage, hestemassør

Inden man begynder at lave strækøvelser med sin hest er det vigtigt altid at tænke over dette og helst overholde de beskrevne regler.

Hestens muskler mm. skal være varme inden man laver strækøvelser hesten kan blive varm ved massage, ved at blive redet, longe arbejde eller arbejde på løbebånd ca. 20 min. hvis hesten ikke er ordentlig varm inden strækøvelserne udføres kan den få overstræk i sine muskler og sener.

Pulsen og vejrtrækningen skal være nede inden du udfører strækket.

Strækket skal holdes i 8 sek. og udføres to gange, det er bedre at lave mange små end et langt stræk, du må ikke vippe i strækket , men udføres med bløde glidende bevægelserog holdes roligt i stillingen, hvis hesten trækker benet til sig er det vigtigt man ikke bare trækker igennem, men venter til hesten villigt slapper af og lader sig strække, er du i tvivl skal man enten rådføre dig med en hestemassør eller hesteterapeut.

Føl skal ikke lave strækøvelser da deres led, sener mm. er for smidige og derfor vil man gøre mere skade end gavn.

Er din hest halt, skadet eller får medicin må du ikke lave strækøvelser med den.

Hvis hesten gør modstand ved udførelsen af strækøvelsen skal du ikke udføre den før du har rådført dig hos hestemassør, hestefysioterapeut eller en dyrlæge , da det kan skyldes smerte.

Er du i tvivl om hvordan strækøvelserne skal udføres, da lad vær eller søg råd og vejledning hos en veluddannet hestemassør eller hestefysioterapeut.

Det er vigtigt du ikke udfører:

  • Øvelser som ikke er introduceret for dig af en hestemassør eller anden behandler.
  • Strækøvelser når din hests muskler er kolde – det vil sige at du skal KUN udføre strækøvelser efter din hest har arbejdet i mindst 20 min. og den må ikke være halt, du skal altid strække begge sider / ben så hesten får en ens følelse i hele kroppen.
  • Når du laver strækøvelserne er det vigtigt at du bruger din krop ordentligt for ikke at få skader, da det kan være meget tungt.

Vigtigt
Hvis du er i tvivl så spørg din massør, dyrlæge mm. Det er bedre at spørge èn gang for meget end èn gang for lidt

Comments are closed.